Contact

Suggesties voor de website of een leuke aanvulling? Neem dan even contact op met de webmaster.

Ga hiervoor naar de contactpagina.

Bezienswaardigheden

Den Haag is een prachtige stad en tevens de hoofdstad van de provincie Zuid-Holland. De stad heeft maar liefst 500.000 inwoners en is daarmee één van de grootste steden van Nederland. Wat deze stad onder andere zo bijzonder maakt, is het feit dat de Nederlandse regering en ook het parlement gevestigd zijn in deze prachtige stad. Officieel is Amsterdam de hoofdstad van Nederland, maar als het gaat om belangrijke dingen zoals vestiging van de Nederlandse regering, kan Den Haag beter de hoofdstad worden genoemd. De stad heeft natuurlijk nog veel meer te bieden en is perfect om een dagje heen te gaan.

Bezienswaardigheden
Ten eerste is er het Mauritshuis, oftewel het Rijksmuseum. Alleen hier zul je je al een hele dag vermaken en kun je de meest bijzondere schilderijen bekijken. Er zijn maar lieft 800 verschillende schilderijen te zien, maar ook bijvoorbeeld beeldhouwwerken en miniaturen. Een leerzame ervaring die geschikt is voor zowel kinderen als ouderen en voor de kunstliefhebber zal dit al helemaal geweldig zijn.

Een andere optie is het Haags historisch museum. Alleen het pand van dit museum is al erg bijzonder. Het is gebouwd in de zeventiende eeuw en dit zie je ook aan de manier waarop het gebouwd is. Denk daarbij aan zuilen en bogen die typerend waren voor deze tijd. Het is zelfs ooit een rechtbank geweest en is nu een museum geworden. Op de eerste verdieping zijn er allerlei tentoonstellingen en in de rest van het museum zul je voornamelijk schilderijen uit de 16de tot 21ste eeuw vinden.

Dan is er nog Paleis Huis ten Bosch. Dit is officieel de woonplek van prinses Beatrix. Dit prachtige paleis werd gebouwd in 1645 en ook dat is terug te zien in de manier van bouwen. Frederik Hendrik was ooit een bewoner, maar toen hij stierf kwam het paleis in handen van Willem 3 van Oranje. Dit is dan ook het punt waarop het paleis in handen kwam van de Oranjes. Prinses Beatrix woont hier nu al vanaf 1981 met haar gezin.

Wat ook nog te maken heeft met onze prinses Beatrix, is paleis Noordeinde. Dit paleis werd niet opengesteld voor het publiek. Prinses Wilhelmina is zelfs geboren in dit paleis. Zij is de oma van onze prinses Beatrix. Dit paleis zie je regelmatig terug op tv en wordt alleen gebruikt voor belangrijke dingen waaronder prinsjesdag. 

Wil je ook nog wat leuke dingetjes kopen in Den Haag? Dan kun je kiezen voor het bezoeken van de Haagse markt. Deze markt is enorm en je kunt je hier wel een hele dag vermaken. Hoewel het niet officieel bevestigd is, wordt er wel eens gezegd dat dit de grootste markt is in heel Europa. Een bijzondere markt waar je eens geweest moet zijn. Je kunt hier zelfs vier dagen per week terecht voor het aanschaffen van allerlei leuke dingetjes. Het leuke is ook dat er veel buitenlandse dingen verkrijgbaar zijn. Dit kan liggen aan het feit dat de markt vlakbij de Schilderswijk ligt. In deze wijk wonen veel buitenlandse mensen, die graag hun spullen willen verkopen op de Haagse markt. De markt trekt gemiddeld 25.000 bezoekers per dag! 

Ten slotte kun je nog een bezoek brengen aan Madurodam. Dit is allemaal ontzettend klein en hier vind je allerlei bijzondere Nederlandse gebouwen die in het klein zijn nagemaakt. Erg leuk om eens geweest te zijn en bovendien een uitje die geschikt is voor jong en oud, maar ook erg leuk om als gezin eens heen te gaan.

Den Haag heeft zoals je hebt gezien, genoeg te bieden. Je zult je er hoe dan ook vermaken en natuurlijk is het ook mogelijk om hier een dagje te shoppen!