Contact

Suggesties voor de website of een leuke aanvulling? Neem dan even contact op met de webmaster.

Ga hiervoor naar de contactpagina.

Shoppen

Dagje shoppen in Den Haag

Je hebt een dag vrij en wilt op zoek naar een mooi cadeau of hebbedingetje voor jezelf of een goede vriend of vriendin, dan is een dagje shoppen heerlijk. Den Haag is een goede keuze voor een dag winkelen. Het is een mooie oude stad, waar het goed toeven is. Je vindt er de bekende winkels, zoals V&D, Hema, Etos, maar natuurlijk kun je er ook goed terecht voor de meer specifieke producten. En tussendoor en/of aan het eind van de dag, kun je ook nog lekker wat drinken of eten op een of meerdere van de leuke terrassen, of binnen in de vele kroegen,cafes en restaurants die Den Haag rijk is.

Shoppen op categorie, loop je eigen route
Afhankelijk van waar je voor gaat kun je in Den Haag in de binnenstad goed terecht. Je moet even weten waar wat zit. In de Grote Marktstraat vind je de bekende grote warenhuizen en allen op loopafstand van elkaar. Dus voor de allerhande spullen ga je naar de Grote Marktstraat. Ook op Spuimarkt, waar een groot winkel- en entertainmentcomplex te vinden is, kun je goed shoppen en heb je alles binnen handbereik.

Trend en historie
Voor de meer trendy zaakjes loop je naar de Venestraat, de Spuistraat en de gezellige Haagsche Bluf. Via de Passage kom je ook weer allerlei hippe leuke zaken tegen, waar je zeker wat zult vinden voor die ene goede vriend of vriendin. Of natuurlijk voor jezelf.
Ben je meer op zoek naar mode- en interieurzaken, en wil je wat eten tussendoor, kies er dan voor om naar de Prinsestraat en het mooie Hofkwartier te gaan. Verderop in een meer historische setting zoals in de Hoogstraat, Noordeinde, de Plaats en de Denneweg vind je alles wat je zoekt op het gebied van kunst en design. Hier kun je dus terecht voor verschillende galerieën en designwinkels op het gebied van mode en interieur.

Reizen en meer
In Chinatown, de Wagenstraat, de Gedempte Gracht en aan de Gedempte Burgwal vind je allerlei oosterse spulletjes. Zo kun je ook goed toeven in de Boekhorststraat en het Rabbijn Maarsenplein voor de Oosterse winkels met exotische kruiden en oosterse producten. Je kunt er ook zijden kleding vinden, en je kunt er terecht voor massages of acupunctuur. De winkels in deze straten zijn afgewisseld met ambachtelijke Hollandse winkels. In de Schoolstraat kun je je hart ophalen wat betreft reizen, games en skatespullen.

Voor ieder wat wils op de markt
Den Haag heeft zoals je ziet voor iedereen wel wat te bieden. Naast de winkelgebieden, kun je ook naar de verschillende markten die Den Haag rijk is. In het statige Lange Voorhout kun je in de zomer op donderdag en zondag naar de markt. Op donderdag staat er in de winter op het Plein een kleinere boekenmarkt. Beide markten kun je bezoeken van 10-18u. Als je op zoek bent naar biologische producten kun je naar de Boerenmarkt op de woensdag. Deze gezellige markt kun je ook bezoeken van 10-18 en bevindt zich in het centrum op de Hofplaats bij de Hofweg en Lange Poten. Hier vind je allerlei niet alleen boeren- maar ook biologische en -streekproducten.

Na het shoppen
Een dag Den Haag kun je voelen in je benen en voeten, en kun je prima besluiten met een lekkere borrel of een hapje én drankje. Of je nu gaat voor sushi, Hollandse pot of de Franse keuken ook wat eten betreft is er voor iedere smaak wat te vinden en kun je je laven aan allerlei lekkernijen in een trendy bar, een bruine kroeg of een klassiek restaurant.

Een dag Den Haag zul je niet gauw vergeten. Geniet ervan.